Maid-kahvila suunnitteilla Helsinkiin?

Tälläinen viesti on lähetetty Ippain sähköpostilistalle:

Ippain Nimikilpailu

Pitääkö tämä tulkita nyt niin, että Helsinkiin oltaisiin saamassa ihan oikeaa maid-kahvilaa? (  ゚ ▽ ゚ ;)

Ajatus herättää ristiriitaisia tunteita. Tämähän on juuri sitä, mitä on aina haluttukin, mutta toisaalta mielessä kummittelee vielä Tsukiconin fail-cafe. Kun toteuttajana on Ippai – käytännössä siis yhden ihmisen pyörittämä animekrääsäpuoti – pelko Tsukiconin katastrofin vakiintumisesta pysyväksi suomalaiseksi maid-kahvilan toteutustavaksi alkaa tuntua todelliselta. Pelkoa ei yhtään helpota se, että kahvila olisi haluttu alunperin nimetä Café Nekoksi. Meidoilla olisi varmaan olleet kissakorvatkin >_<

Onnistuessaan kahvila toimisi uuden ajan airueena, levittäen maid-kulttuurin ilosanomaa tehokkaammin kuin tusina järjestö- ja mediayhteyksillä varustettua salaseuraa. Suomen yli pyyhkäisisi maid-buumi, eikä yhdenkään naisen enää tarvitsisi hävetä maid-asun käyttöä! No, kai sitä saa olla unelmia, vaikkakin epärealistisia (:_;)

Ippain suunnitelmien toteutuminen ei tunnu olevan mitenkään ihan heti nurkan takana. Kohtuuhintaisia, kahvilakäyttöön soveltuvia tiloja, jotka olisivat vielä hyvällä paikallakin ei kovin usein Helsingissä vapaudu. Sellaista kuitenkin ilmeisesti tarvittaisiin, että kahvila syntyisi. Viestistä ei voi päätellä, kuinka paljon muuta toteutusta on mietitty, mutta oletettavasti mitään ei ole lyöty lopulliseti lukkoon.

Meidojen Vapautusrintaman on tässä tilanteessa pyrittävä aktiivisesti vaikuttamaan maid-kahvilan onnistumiseen. Yksi vaikuttamisen välineistä voisi olla juurikin tämä blogi ja varsinkin sen ohjekirjoitukset. Jos kahvilasta vastaavat henkilöt (tai henkilö) saataisiin lukemaan näitä, vältyttäisiin monilta kahvilan hengen tuhoavalta virheeltä, ja se voisi vaikka onnistua!

Muitakin tapoja viestimme välittämiseen tietenkin on, mutta niistä ei sen enempää tällaisella julkisella paikalla.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: