Tulevia con-kahviloita

Suomen maid-skenessä on tapahtumassa jotain erikois-jännää lähiviikkoina, kun sekä Kitaconissa että Desuconissa pidetään maid-kahvilat! Lähetimme jo jokin aika sitten kummankin kahvilan vastuuhenkilöille saman kysymyslistan liittyen kahviloiden toteutukseen. Pidimme saamistanne vastauksista ja olemme varovaisen toiveikkaita saamaan edes jossain määrin onnistuneen maid-kahvilan Suomeenkin! Vaikka sitten vain pariksi päiväksi.

Kumpikaan tosin ei ole puhtaasti maid-kahvila. Kitaconissa on meidojen ohella hosteja, Desuconissa butlereita. Ihan ymmärrettävää ottaen huomioon con-kävijöiden demografian. Meidojen Vapautusrintamalle meidojen/tarjoilijoiden sukupuolella ei ole niin merkitystä, kunhan palvelutaso säilyy samana.

Kumpikin kahvila tuntuu ottavan meidojen koulutuksen vakavissaan. Kitacon painottaa fyysisesti samassa tilassa tapahtuvaa harjoittelua, kun Desucon luottaa tapojensa mukaan enemmän netin voimaan. Meidojen Vapautusrintaman silmissä kahviloiden onnistumiseen kiteytyy julkinen keskustelu Desuconin hajautetusta coninjärjestämisestä. Parempi coninjärjestämistapa voittakoot!

Kumpikin kahvila painottaa yksinkertaista linjaa: ei lisäpelejä tai muuta härpäkettä vaan hyvää peruspalvelua. Ainoa suurempi ero löytyy kahviloiden suhtautumisessa valokuvaamiseen. Kitaconiin on suunniteltu erillistä valokuvausnurkkaa, jossa voi otattaa itsestään kuvan meidon kanssa istuen hienossa tuolissa, ja muutenkin kuvaaminen on sallittua. Desuconin kahvilassa taas valokuvaus on kokonaan kielletty.

Kitacon pidetään Kemissa tulevana viikonloppuna 23. -24.5. osana Kemin sarjakuvapäiviä. Maid-kahvila valtaa kulttuurikeskuksen kahvila Iiriksestä kolmasosan.

Desucon pidetään Lahdessa 6.-7.6.  Maid-kahvila valtaa kokonaan Sibeliustalon kahvilan, ja on ainoa paikan päältä löytyvä ruuan ja vedestä poikkeavan juoman lähde.

Arvostelulomake Jos maid-kahvilassa käyntiin haluaa enemmän syvyyttä, voi harrastaa niiden arvioimista. Arvioinnin pohjana voiäyttää esimerkiksi Meidojen Vapautusrintaman (Tsukiconin jälkeen nollakorjattua) arvostelulomaketta: Arvostelulomake

Sitten huonoja uutisia: Meidojen Vapautusrintama ei näillä näkymin saa edustajaa Kemiin kahvilatarkistukselle. Esteeksi nousevat työ- ja henkilökohtaiset kiireet yhdistettynä Kemin kaukaiseen sijaintiin. Olemme kuitenkin erittäin kiinnostuneita käyntiraporteista paikan päältä. Niitä voi lähettää meille osoitteeseen meidojenvapautusrintama@gmail.com tai kirjoittaa vaikka blogin kommentiksi.

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Tulevia con-kahviloita”

  1. Esuka Says:

    Valitettavasti Kitaconin maid-kahvilan kuvauspiste jouduttiin perumaan ajanpuutteen vuoksi. Mutta tapahtumassa voi kuvata itsensä meidojen kanssa muuten. Tapaus on hyvin valitettava, mutta seuraavana vuonna yritämme asiaa uudelleen ja sen lisäksi pari siihen liittyvää muuta juttua. Iiris-kahvilasta meillä on siis käytössä vain 1/3 osa, eli neljä pöytää, mutta jos asiakkaita tulee paljon otamme lisäpöytiä tarvittaessa käyttöön. Kun kahvila on testauksen alla ja tapahtuu oikean yrittäjän yhteistyönä emme voi tehdä liian isoja ratkaisuja. Paikalla on muitakin ihmisiä (joita maid-kahvila ei välttämättä hirveästi kiinnosta), jotka haluavat pullakahvinsa heti ilman ylimääräisiä palveluksia. Jos kahvila todetaan hyväksi, voi seuravana vuonna toteuttaa jotain lisää.

  2. Meidojen Vapautusrintama Says:

    Harmillista tuo kuvauspisteen peruuntuminen. Meidojen Vapautusrintaman mielestä organisoitu kuvauspiste on oiva tapa tehdä kahvilavisiitistä ikimuistoinen.

  3. Mafuko Says:

    Huomasin perjantai iltana, ettette tule tapahtumapaikalle, joten satuin tulostamaan yhden arviointilomakkeenne ja yhtenä tapahtuman järjestäjistä sain kopioitua niitä 50 kappaletta Kitaconin maid cafeen. Maid cafen työntekijät tai esuka tietänee paremmin, millaisia tuloksia se sai.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: