Kuulumisia Kitaconista

Kuten kommentteja seuraavat lukijamme jo tietävätkin, Kitaconin ilmeisesti nimettömän kahvilan järjestäjät olivat kiinnostuneita kahvilansa onnistumisesta, ja käyttivät Meidojen Vapautusrintaman lomaketta tyytyväisyyden mittaamiseen. Lomakkeemme ei ole ehkä ihan siihen suunniteltu: palautelomakkeessa saisi olla myös avoimia kysymyksiä ja tilaa asiakkaiden oman äänen kuulemiselle. Olemme kuitenkin otettuja saamastamme arvostuksesta asiassa!

Sitten jotain, mitä ette ehkä tienneet vielä:  Kita Cafén järjestäjät keräsivät täytetyt lomakkeet kahvilassa ja tekivät tuloksista Excel-taulukon. Meidojen Vapautusrintama sai kuvan tästä taulukosta, josta selviää myös keskiarvot per arvosana ja yhteensä. Lomakkeita oli palautettu 93 kpl ja Kita Café oli saanut varsin hyvät arvostelut:

 • 1. Tervehtiminen & pöytäänsaatto: 4,46
 • 2. Ruokalista & odotussanat: 4,39
 • 3. Tilauksen otto: 4,16
 • 4. Tarjoilu: 4,41
 • 5. Esillepanon söpöys: 4,24
 • 6. Viimeistelypalvelu: 3,91
 • 7. Maksaminen: 4,43
 • 8. Lähteminen: 4,28

Ilmeisesti conissakävijät olivat siis pitäneet kahvilasta. Hyviä arvosanoja tosin selittää osin kahvila-asiakkaiden keski-ikä, joka kuuleman mukaan oli sangen matala. Nuoret kävijät tunnetusti antavat hyvin polarisoituneita arvosteluja, ja conihumussa arvosanat polarisoituvat erityisesti sinne  korkeampaan päähän. Lisäksi, kun Suomessa ei ole mitään, mihin maid-kahvilakäyntiä verrata, niin kaikki vähänkin tavallista kahvilaa parempi palvelu tuntuu loistavalta. Tämän takia Meidojen Vapautusrintamalle satunnaisten kävijöiden arvosanat eivät kerro juuri mitään.

Toinen mahdollinen selitys korkeille arvosanoille on myötätuntotekijä. Tunnetustihan meidot ovat naiseuden söpöin ilmentymä. Näille söpöille olioille haluaa olla kiltti. Kiltteys näkyy helposti niin, että arviota kirjoittaessa virheet unohdetaan ja keskitytään vain positiivisiin puoliin, jolloin arvosana nousee objektiivista arvostelua korkeammaksi. Uskon, että tämä on vaikuttanut ainakin skene-julkkis Janne Kempin arvosteluun: kaikesta täydet pisteet, paitsi esillepanosta ja pöytäänsaattamisesta Kempin käveltyä pöytään omin avuin.

Jos korkeiden pisteiden takana on söpöyden aiheuttamaa myötätuntoa, se on myös hyvä merkki. Se nimittäin tarkoittaa, että maid-kahvilan illuusio on tavoittanut asiakkaan. Meido ei ole hänelle enää pelkkä kahvinkantaja, vaan jotakin paljon henkilökohtaisempaa. Jotain, jonka haluaa pysyvän iloisena ja onnellisena myös kahvilassa vietetyn ajan jälkeen. Ja maid-kahvilassahan kaikki muu on vain hienosäätöä.

On siis mahdollista, että Kitaconin kahvila oli todella hyvä. Meidojen Vapautusrintamaa harmittaa suunnattomasti, ettei saanut edustajaansa paikalle kokemaan kahvilaa. Varsinkin, kun kyseessä näyttää olevan ensimmäinen onnistunut maid-kahvila Suomessa. Olisimme kiinnostuneita haastattelemaan jotakin kahvilassa käynyttä. Jos Sinä, arvoisa lukija, olit Kitaconin maid-kahvilassa, ota yhteyttä: meidojenvapautusrintama@gmail.com

Kuvaaja: Miika Ojamo

Kuvaaja: Miika Ojamo

Meidojen puvut näyttivät noudattavan klassista peruslinjaa ilman turhia krumeluureja. Tosin eipä mitään erityisen kiinnostavaakaan puvuista löydy. Puvut sopisivat hyvin Venäjän kouluihin valmistujaispäiväksi. Ja ovatko nuo kissankorvat tuolla toisella meidolla? Turhaa ernujenmielistelyä tuollainen.

Kitaconin kahvilan haastaja, Desuconin Café Ichigo, vetää ennakkotietojen perusteella puvuissa pidemmän korren: http://www.youtube.com/watch?v=RWPC-3rncwk

Tuosta puvusta löytyy jo näyttävyyttä ja jopa ilmavuutta! Tyylikäs mekko yhdistettynä kauniisti laskostuneeseen, myös selän taakse ulottuvaan esiliinaan ja unelmaiseen pitsireunaiseen alushameeseen luo kauniin kolmikerroksisen vaikutelman, jossa silmä lepää pidemmänkin aikaa. Tuo kaulassa roikkuva rusetti/mikälie näyttää tuossa videossa vähän hassulta, mutta emme tuomitse ennen kuin itse näemme!

Meidojen Vapautusrintaman saamien tietojen mukaan noita pukuja on tilattu jokaiselle meidolle mittojen mukaan ja vaihtelevin hihojen sekä hameen pituuksin. Odotamme jännityksellä, miltä tuo maid-asu näyttää pitkillä hihoilla ja hameella.

Lopuksi vielä Kempin viesti Vapautusrintamalle: kemppi Luulemme kuitenkin, ettei ”Kemppi-setäkään” haluaisi nähdä Vapautusrintamaa essut päällä ;-)

Avainsanat: ,

7 vastausta to “Kuulumisia Kitaconista”

 1. Esuka Says:

  Jos selventäisi tuota asuste kysymystä hiukan. Asuista oli tarkoitus tehdä yksinkertaisia, mutta sieviä. Jokainen meido saisi myös liittää persoonallisuuttaa asuun rusettien, kaulakorujen, rintaneulojen yms avulla, luoden näin monipuolisuutta kahvilaan. Loppujen lopuksi rusetti ja kaulakoru löytyi vain kahdelta. Kissankorvilla oli tarkoitus teemalla ”jokaisella jotakin”. Oli meido jolla oli silmälasit, ja sitten taas meido joka omasi lolin piirteet hyvin. Unohtamattamatta yhtä huomattavasti isopovista meidoa. Toivon että vapautusrintamalta pääsisi joku seuraavana vuonna kokeilemaan Kitaconin maid kahvilaa.

 2. Zeri-rippou Says:

  Ja olihan Kita Caféssa myös kaksi miespuolista host tarjoilijaa, joka myöskin loi persoonallisuutta tähän kahvilaan.

 3. KONAMI Says:

  Jos kerran nämä arvosanat eivät kerro mitään niin miksi niitä arvostelulomakkeita sinne piti istutella jos niillä ei käytännössä ole mitään merkitystä? tietenkin jos keskiarvo olisi ollut huonointa luokkaa olisi varmasti otettu tämä huomioon, mutta sen ollessa melkoisen hyvä aletaan keksiä kaikkia mahdollisia tekosyitä. huoh

 4. Meidojen Vapautusrintama Says:

  Muistataas taas, että Kitaconin kahvila ja Meidojen Vapautusrintama ovat eri toimijoita.

  Meidojen Vapautusrintamahan laati arvostelulomakkeensa yksittäisten henkilöiden oman arvioinnin pohjaksi, ei sellaiseksi massatyökaluksi miksi se sitten otettiin.

  Kitaconin kahvila kopioi lomaketta nipun kahvilaansa palautelomakkeeksi. He kävivät lomakkeet läpi ja olivat tyytyväisiä saamaansa palautteeseen.

  Toisin sanoen: se toimija, joka niitä lomakkeita sinne kahvilaan kantoi, keräsi palautteen ja otti sen vakavasti.

 5. manga cafe Says:

  Miksi meitä ignoorataan? :P
  Mutta jos jatkossa kiinostaa järjestää jotakin pientä helsingin keskustassa kannattaa vihjaista mailitse tulevista tapahtumista tai suunnitelmista lähdemme mielellämme mukaan :D

 6. ihanaa mul on essu Says:

  ”Tunnetustihan meidot ovat naiseuden söpöin ilmentymä.”
  nnooooh mielipiteet kullakin.
  en kyllä tajua miten tässä ei muka olisi mitään sovinsti/seksisti-juttuja takana:D hah hah

 7. ihanaa mul on essu Says:

  ainiin ja- miten tää muka ilmentää naisten ylivaltaa? eikö koko ajatus siitä, että toisella sukupuolella on ”valta” oo vähän karu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: