Ippain kahvilasta Café Nakama

(INTERNET)Ippain nimikilpailun, jossa haettiin nimeä maid-kahvilalle, on voittanut ”Café Nakama”. Voittanut ehdotus on jo hyväksytetty Kaupparekisterillä, joten se tullee Ippain tulevan kahvilan nimeksi. Kahvilalle ei kuitenkaan ole löydetty vielä sopivia tiloja, joten sen aukeamisen ajankohdasta ei ole mitään tietoa.

Valittua nimeä esitti ”Tiina Helsingistä”. Palkinnoksi hän saa 25€ lahjakortin Ippaihin sekä ilmaiset teet Café Nakamassa koko sen olemassaolon ajan.

Asiantuntijapiireissä valittu nimi on otettu vastaan tyynesti. ”Se oli loppukierrokselle valituista ehdotuksista vähiten huono”, Meidojen vapautusrintaman edustaja kommentoi. ”Kun loppukierrokselle valitut nimet julkaistiin, oltiin jo epätoivoisia. Valittu nimi on kuitenkin sellainen, joka ei aiheuta silmitöntä raivoa aina kun sen näkee.”

Nakama on japania ja tarkoittaa toveria, kollegaa, kumppania tai näiden muodostamaa piiriä. Yleinen nakama-piirien ominaisuus on, että ne eivät ole täysin avoimia, vaan niihin pitää liittyä saavuttamalla muun piirin luottamus ja kunnioitus. Esimerkkejä nakama-piireistä voisivat olla paikallisen animeyhdistykset aktiivit, curling-joukkue tai One Piecen piraattiryhmät.

Café on ranskaa ja tarkoittaa kahvia tai kahvilaa.

”On esitetty pelkoja, että valittu nimi näkyy tulevassa kahvilassa sulkeutuneena henkenä, jossa satunnaista asiakasta ei palvella yhtä laadukkaasti kuin vakiokävijöitä”, Meidojen vapautusrintaman edustaja kertoo. ”Nimi on myös nähty merkkinä kahvilan suuntaamisesta yksinomaan Japani-faneille. Fanien välisen ystävällisen ilmapiirin johdosta kaikkien Suomen japani-fanien voidaan katsoa muodostavan yksi jättimäinen nakama-piiri, jolle kahvilaa sitten markkinoitaisiin.”

Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että Ippailla ei ole tiedetty valitun nimen hienovaraisia nyansseja, vaan tulkittu sen tarkoittavan alkuperäisen ehdotuksen selityksenä ollutta ”ystävää”. Meidojen vapautusrintaman edustaja on samaa mieltä: ”Ei ne siellä japania osaa. Eivätkä ole aikaisemminkaan jaksaneet ottaa asioista selvää. Yleisestikin heidän ymmärryksensä Japanin pop-kulttuuriin liittyvissä asioissa tuntuu olevan samaa tasoa toista vuotta näitä asioita harrastaneen teinin kanssa.”

Monet asiantuntijat myöntävät kuitenkin olevansa kateellisia voittajaehdotuksen tehneelle ”Tiinalle Helsingistä”. ”Olisin minäkin tehnyt ehdotuksia, jos alkuperäisessä kilpailuilmoituksessa olisi mainittu ilmaiset teet”, Meidojen vapautusrintaman edustaja toteaa.

Ippain edustajaa ei viikonlopun takia tavoitettu kommentteja varten, eikä oikeastaan olisi kiinnostanutkaan.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: